Projecten                                                                   Beeldend werk
 Schrijven                                              Contact                                                           

  

                                HENNEMAN, MOOIE ZAKEN
Transformatie, anders belichten en herschikken zijn de specialiteiten van HENNEMAN, MOOIE ZAKEN. 
Dialoog is daarbij uiterst belangrijk.

Julia Henneman (* 5 mei 1955) volgde na het gymnasium opleidingen op het gebied van pedagogie en didactiek, beeldende vormgeving (propedeuse Rietveld - academie) en behaalde in 1985 haar diploma uitvoerend toneelkunstenaar aan Toneelacademie Maastricht.

Ze debuteerde bij toneelgroep BAAL en speelde daar in zo’n 10 voorstellingen, o.a. Brechts Moeder Courage, onder regie van Leonard Frank. Daarna werkte ze gedurende 11 jaar bij het gerenommeerde jeugdtheatergezelschap Huis aan de Amstel dat ook internationaal aan de weg timmerde, veelal onder regie van Liesbeth Coltof. In dat verband speelde ze - behalve in Nederland en België - in de voormalige Sovjet-Unie, de VS en werkte samen met acteurs die acteerden met en voor kinderen in Palestijnse vluchtelingenkampen. In Zurich won Huis aan de Amstel de eerste prijs op een internationaal concours met de voorstelling BIJNA WAS IK GOED, een gewaagde collage gebaseerd op improvisaties van de acteurs.

De volgende 11 jaar speelde ze bij gezelschap Plezant, gespecialiseerd in ‘toegepast muziektheater’ en maakte daar zeer uiteenlopende voorstellingen, altijd begeleid door live muzikanten. Zo’n 40.000 artsen en verpleegkundigen zagen de voorstelling ZULLEN WE DANSEN.

Ondertussen werkt Henneman sinds 20 jaar samen met altvioliste, componiste en dirigent Julia Barnes. Samen vormen zij Duo Dusky. Gedurende deze jaren brachten zij vele ongebruikelijke locaties op ongebruikelijke wijze in trilling.

In 2020 - 2021 kwamen de zogenaamde P - kronieken tot stand. Een werkstuk opgedragen aan haar kleinzoon. Het manuscript bevindt zich in een koffertje, dat hem ter hand zal worden gesteld als hij de leeftijd van 30 jaar bereikt zal hebben (2049).

Ondertussen blijft Henneman graag nieuw licht werpen op schijnbaar gekende zaken.